Nieuws

Plantseizoen van start met 300 nieuwe bomen

foto:

Onlangs ging het nieuwe plantseizoen van start. In diverse wijken van de stad worden binnenkort liefst 300 nieuwe bomen aangeplant.

Het plantseizoen start van zodra de bladeren van de bomen gevallen zijn. In Oostende worden dit jaar 300 nieuwe bomen gezet, verspreid over de invalswegen en in de diverse wijken in de stad. Sommige van deze nieuwe bomen zijn ter vervanging van een dood exemplaar. Er werd gestart met aanplanten op het kruispunt van de Duinkerkseweg en de Nieuwpoortsesteenweg, in samenspraak met het Vlaams Gewest.

De groenzones op het kruispunt van de Duinkerkseweg en de Nieuwpoortsesteenweg zullen door het aanplanten van bomen veel waardevoller worden. Op de middenberm werden olmen aangeplant zoals in de Dr. Edouard Moreauxlaan, de Tweebruggenstraat en de Torhoutsesteenweg. In de grotere, groene vakken worden dennen, fladderiepen en elzen aangeplant. De bomen komen er in samenspraak met het Vlaams Gewest, omdat het groen zich op een Gewestweg bevindt.

De Stad koos ook bewust voor zeewindbestendige boomsoorten. Het kruispunt van de Duinkerkseweg en de Nieuwpoortsesteenweg is door de zeewind zeker geen evidente plaats om bomen aan te planten, maar we hopen dat deze zeewindbestendige boomsoorten binnen een aantal jaren zorgen voor een mooie vergroening van deze belangrijke invalsweg naar de stad. In totaal komen op dit kruispunt 23 nieuwe bomen.

Later dit jaar zullen in totaal een kleine 300 bomen geplant worden, verspreid over de stad. Nu worden al zo’n 200 bomen geplant, nieuw of ter vervanging van een dode boom. In het voorjaar komen er nog eens 100 bomen bij in Oostende.

Datum van het bericht: maandag 25 december 2017

Gerelateerde info: