Nieuws

‘Helden op Sokken’ steunt Inloopteam De Viertorre met eenzame sokken

foto:

De dienst Cultuur van Stad Oostende en de Koninklijke Oostendse Heem en Geschiedkundige kring 'De Plate' zetten voor de Warmste Week van Studio Brussel de actie ‘Helden op sokken’ op poten.

UiTPAS Oostende riep Oostendenaren op om hun eenzame sokken te doneren. Enthousiaste ‘Helden op sokken’ gaven in november en december deze weeskousen een nieuw leven. Met de sokken creëerden ze de origineelste handgemaakte knuffels voor het goede doel.

Tijdens Winter in het Museum op 16 december 2017 in het Stadsmuseum kon het publiek zo’n uniek sokkenbeestje kopen of schenken aan inloopteam ‘De Viertorre’. De opbrengst en de geschonken sokkenbeestjes gingen rechtstreeks naar ons gekozen goed doel dat zich richt naar kansarme gezinnen. Inloopteam ‘De Viertorre’ biedt integrale, laagdrempelige opvoedingsondersteuning.

De actie kon op heel wat enthousiasme rekenen. Er werden maar liefst 614 eenzame sokken ingezameld. 43 vrijwilligers gaven de eenzame sokken een nieuw leven tijdens gezellige workshops onder creatieve leiding van vrijwilligster Nika Calcoen. Samen maakten ze 196 sokkenbeestjes. In totaal werden er 112 sokkenbeestjes verkocht en geschonken aan het inloopteam via UiTPAS Oostende. Dit bracht maar liefst 390 euro op voor ‘De Viertorre’. 300 UiTPAS-punten werden door gulle pashouders omgeruild. Met deze punten gaan 33 sokkenbeestjes integraal naar dit goede doel.  

We zijn heel blij met deze originele actie ten voordele van onze werking”, vertelt Griet Van Nieuwenhuyse, coördinator Inloopteam De Viertorre. “Met deze opbrengst kunnen we ons aanbod babymateriaal uitbreiden met onder meer nieuwe kinderwagens.”

Dankzij de hulp en steun van alle UiTPAS-houders en vrijwilligers werd deze actie een succes. Daarom willen we hen nog eens uitdrukkelijk bedanken: een dikke merci! Samen maakten we van het Stadsmuseum op 16 december 2017 de warmste plek van Oostende!

Klik hier voor meer info over UiTPAS, zijn voordelen en voorwaarden.

?

Datum van het bericht: woensdag 07 februari 2018

Gerelateerde info: