Nieuws

Werkzaamheden nieuw tramstation van start

foto:

Op 12 maart ging een nieuwe fase binnen de vernieuwing van stationsomgeving Oostende van start. De werkzaamheden omvatten de aanleg van een nieuw, comfortabel en vlot toegankelijk tramstation onder het parkeergebouw van de NMBS.

In de toekomst komen de trein-, tram- en busperrons naast elkaar te liggen op een open, overzichtelijk plein. Het nieuwe tramstation zal 4 ruime, overzichtelijke perrons tellen die vlot bereikbaar en toegankelijk zijn voor onder meer rolstoelgebruikers en slechtzienden. Het tramstation wordt uitgerust met elektronische informatieborden en met windschermen voor het comfort van de reizigers. Het ontwerp van het moderne tramstation is toegespitst op een optimale dialoog met de volledige stationsomgeving.

De aanleg van het nieuwe tramstation zal ongeveer 18 maanden duren. Het Stadsbestuur financiert de publieke ruimte en de schuilinfrastructuur. De investering van De Lijn gaat voornamelijk naar de aanleg van nieuwe sporen, bovenleiding, toegankelijke perrons, technische installaties, signaletica en veiligheidsvoorzieningen. Het nieuwe tramstation zal ook een keercomplex omvatten ter vervanging van de keerlus die momenteel nog door de wijk Hazegras loopt. Alle investeringen zijn gericht op een optimale dienstverlening en op extra gebruiksgemak en comfort voor de reiziger.

Het station van Oostende is sinds jaar en dag een belangrijk knooppunt voor het treinverkeer tussen het binnenland en de kust. Daarnaast zorgt Station Oostende ook voor een vlotte verbinding met de andere Vlaamse kuststeden en -gemeenten via de Kusttram en de bussen van De Lijn. Na de voltooiing van het stationsproject zullen toeristen en kustbewoners dan ook vlot van het ene op het andere openbare vervoermiddel kunnen overstappen. Trein, tram en bus zullen naadloos op elkaar aansluiten in een aangename stationsomgeving die klaar is voor de toekomst.

 

Datum van het bericht: woensdag 14 maart 2018